20 Following
tynishamontoya

tynishamontoya

Book Reviews Dyman Associates Publishing Inc: 12 klassiske historier fra verden av Wall Street

Gjenopplive en 45 år gammel bok, Bill Gates inkludert Business eventyr: tolv klassiske historier fra verden av Wall Street på hans 2014 sommeren pensum. Hans entusiasme ("Warren Buffett anbefalt denne boken til meg tilbake i 1991, og det er fortsatt den beste business boken jeg noensinne har lest"- og hevder det er Warren Buffett favoritt business bok, også) var smittsom. Med prodding av Gates, ut-av-print bok ble gjenutgitt som en e-bok av åpne veien, og som jeg skriver dette innlegget er det Amazon's #1 beste selger i handel og #2 i bøker.

 

John Brooks opprinnelig publisert fortellingene virksomhet i The New Yorker, så det går uten å si at de er godt skrevet. Beskriver aksjemarkedet som "dagtid eventyr fortsettelsene velståendes," Brooks vier første kapittel til et slag etter slag redegjørelse av "lite krasj" og rask utvinning som skjedde i den siste uken i mai 1962. Mandag falt Dow mer enn det hadde alle dager unntatt 28 oktober 1929. Av torsdag, etter onsdag Memorial Day ferien, stengt det "litt over nivået der det hadde vært før all spenningen begynte."

 

Infrastrukturen på plass på tiden kunne ikke takle den overveldende handelsvolum. På tirsdag 29 mai var"det noe veldig nær en fullstendig sammenbrudd av reticulated, automatisert, ufattelige kompleks av tekniske anlegg som landsomfattende stocktrading i et stort land der nesten ett av seks voksne var aksjonær. Mange ordrer ble henrettet på priser langt forskjellig fra de samtykke fra kundene bestilling; mange andre gikk tapt i overføring eller i snøen skrap papir som dekket Exchange gulvet, og ble aldri henrettet hele. … Sendt fra himmelen slag av forutseenhet, Merrill Lynch, som behandlet over tretten prosent av alle offentligheten handel på utveksling, hadde nettopp installert en ny 7074 datamaskin-enheten som kan kopiere telefonkatalogen i tre minutter- og, med dens hjelp, klarte å holde sine kontoer ganske rett. En annen ny Merrill Lynch installasjon-en automatisk teletype bytte system som okkuperte nesten halvparten en by blokk, og var ment å fremskynde kommunikasjon mellom firmaet er ulike kontorer-steg også til anledningen, men det fikk så varmt som det ikke kunne bli rørt. Andre bedrifter var mindre heldige, og mange av dem forvirring fått overtaket så grundig som enkelte meglere, lei av å prøve forgjeves å få de nyeste tilbudene på aksjer eller for å nå sine partnere i Exchange etasje, er sagt å ha bare kastet opp hendene og gått ut for en drink. Slike uprofesjonell oppførsel kan ha reddet kundene mye penger." (s. 17)

 

Det første kapittelet alene er verdt prisen på e-boken, men Brooks har elleve mer. Han skriver om skjebnen til Edsel, føderale inntektsskatt, innsidere i Texas Gulf svovel, Xerox, Haupt krisen, ikke-kommunikasjon i GE, et firma som heter Piggly Wiggly, David E. Lilienthal, årlige møter og corporate kraft, rettssaken Goodrich v. Wohlgemuth og pound sterling.

 

Jeg innrømme at jeg ikke helt ferdig med å lese boken, men siden noen vurdering jeg kunne skrive vil bleke i forhold til Gates og Buffett godkjenning, jeg vurdert det tilstrekkelig å legge min stemme til de ringe oppmerksomheten til disse essays.