20 Following
tynishamontoya

tynishamontoya

Book Reviews Dyman Associates Publishing Inc: 'Lykkelig skyer, lykkelig trær'

Bob Ross, med sin store brune Afro og beroligende persona på skjermen, var kjent som den ultimate oppmuntrende instruktør for tusener som så på sin PBS serien "The Joy of Painting." Til han døde i 1995 i en alder av 52, var han alltid fast i sin tro på at det er noen feil, og at enhver seer etter hans enkle olje-maleri tilnærming kan, med litt tålmodighet, skape vakre landskap. Hans hit show ga støtet til en viltvoksende imperium av instruksjonsvideoer kassetter og franchise kunst studioer, og nå "Bob Ross fenomenet" er gjenstand for en ny bok fra University of Mississippi kalt “Happy Clouds, Happy Trees,” av Kristin Congdon, Doug Blandy og Danny Coeyman.

Hvorfor er det ingen Bob Ross kunstverk i denne feiringen av Bob Ross? Forfatterne varsomt hint på "urolig forhold" som eksisterer mellom Bob Ross entusiaster og folk på Bob Ross Inc., multimillion-dollar selskap som nidkjært vokter malerens arv (og en gang slo en opphøre og desist bestilling på en nyfødt Bob Ross fanklubb i Storbritannia).

Derfor artist Coeyman, arbeider på generelle Bob Ross prinsipper, gjør sitt beste for å etterligne stilen de om lag 30 000 malerier Ross etterlatt - ". En Bob eller bare en blob" men noen ganger er han usikker på om han gjør

Forfatterne fylle hullene med en åpen entusiasme så sårbare for parodiere at leseren kan bare beundre sin tapperhet. De ser på Bob Ross som guru, som sjaman, som life coach - selv, improbably, som seksuell provokatør: "Nærbilder av Bob hånd viste ham miksing, spurting, søle, ronket, og stryke maling over studio," de skrive så vi cringe. "Bob gjort maling porno."

De ser på hans olje teknikker, enkle som de er, og pliktoppfyllende konstruere hele verdener av betydning for dem. De av oss som husker "The Joy of Painting" hovedsakelig som en spesiell oase, en dyp, rensende pust i midten av en travel dag, kan ha å kvele den odde fnise når du leser disse altfor alvor passasjer. Betyr alt, kan vi spørre, trenger å være betydelig? Når forfatterne trassig hevde Ross betydning for "kunsthistorie, pedagogikk og kulturell antropologi", de synes å være å jobbe altfor hardt.

Det er rørende øyeblikk i "Happy Clouds, glad Trees": Forfatterne effektivt fange følelsen av ro optimisme Ross formidlet til sine seere, mange av dem trolig aldri fikk noe nærmere et tomt lerret enn de som de så ham pynte på "The Joy of Painting. "det er også defensive øyeblikk, de fleste av dem i en hysterisk catty kapittel forklarer forskjellene mellom Ross og Thomas Kinkade, feel-good sirup-artist for hvem han er ofte forvekslet. ("Kinkade ikke male natur," vi blir fortalt, "han malte eiendomsmegling.") Og som for noen dype personlige konflikter som kjørte Ross å utføre, vel, må du ta det opp med Bob Ross Inc.

Donoghue er administrerende redaktør for nettmagasinet Open Letters Monthly.